Ring til os på 22 55 05 35

Projektering

Hos ProEnergi udfører vi løbende lovpligtige energisyn for virksomheder. Ved et energisyn gennemgår vi virksomhedens energiforbrug og kommer med forslag til, hvordan energiforbruget kan optimeres.

For eksempel udfører vi løbende projekter for supermarkedskæden Løvbjergs 16 butikker. Det betyder blandt andet, at butikkernes halogenspots, lysstofrør og andre lyskilder LED-belysning, der er mere energibesparende. Alene i butikken i Horsens betyder det at CO2-udledningen bliver mindsket med 100 tons om året. Derudover har seks af butikkerne fået låg på deres frostdiske, så kulden ikke forsvinder ud i butikken. Det sparer 50 tons udledning af CO2 pr. butik. Og endelig vil Løvbjergs butikker genvinde varmen, hvilket giver en besparelse på 20 tons om året. Det vil sige, at Løvbjergs butikker i alt udleder 170 tons CO2 mindre om året efter et besøg af ProEnergi, samtidig med at deres udgifter til energi er faldet betragteligt.

Energirådgivning til kirker

De fleste af de danske kirker er fra middelalderen, og derfor er det et anderledes område at rådgive på om energioptimering. Derfor har vi hos ProEnergi over de sidste seks år opbygget en stor viden og ekspertise indenfor netop energirådgivning til provstier og arkitekter, der har kirkebygninger som arbejdsområde.

Vi er grundige, og arbejder ud fra en målsætning om at vores rådgivning skal skabe værdi hos vores kunder. Men kirker er som nævnt helt unikke – både i deres konstruktion og anvendelse -  i forhold til andre bygninger, ikke mindst med hensyn til energioptimering. For eksempel står mange kirker med lav eller ingen varme de fleste af årets dage. Derfor har vi lavet en kirkemodel, hvor vi beregningsmæssigt kan skille energiforbruget ad og for eksempel se, hvor meget af energien, der bruges til at varme kirken op til komfort temperatur. Samtidig kan vi også hjælpe med at optimere energiforbruget i for eksempel præstegårde, hvor vi har set eksempler på en præstegård på 3-400 kvadratmeter, som har mere end halveret sine årlige energiomkostninger fra over 80.000 til under 40.000 kroner. 

Kontakt os, hvis vi skal hjælpe jer med at energioptimere en eller flere kirkebygninger.

Solenergi
Solenergi er en populær energiform, men der er masser af faldgruber og useriøse producenter på markedet. En uvildig rådgivning på energiområdet kan betyde hele forskellen mellem succes og fiasko i et solcelleprojekt, og den kan du naturligvis få hos ProEnergi

I 2012 gennemførte vi et projekt på Venø, som ved afslutningen i december 2012 endte med at omfatte 14 husstande.

Se artiklen som PDF her  Solceller På Venø