Spring til indhold

ENERGISYN HOS IDEALCOMBI

Energisyn gav Idealcombi blod på tanden

Idealcombis indledende øvelser med energibesparelser havde ikke sat arbejdet med energiledelse endeligt i system. Dette rådede Energisynet bod på, idet virksomheden undervejs fik udviklet såvel praktiske som strategiske arbejdsmetoder.

Inden Skafti Halldórsson fra ProEnergi gennemførte det lovpligtige Energisyn hos Idealcombi i Hurup, havde virksomheden allerede tanke på energiforbrug- og omkostninger samt på miljøet, herunder i forbindelse med certificeringer inden for standarderne ISO 14001 og ISO 50001. Alligevel mente ledelsen, at opgaven med et Energisyn var for stor en mundfuld, og bad ProEnergi om hjælp.

– Med Energisynet har vi lært, hvordan vi skal gribe vores energiledelse an, og hvordan vi finder de processer, som sluger en masse energi. For eksempel fandt Skafti energibesparelser på steder, vi aldrig ville have ledt. Samtidig er vi blevet bekræftet i, at retningen er rigtig, og at vi fortsat skal arbejde med at nedbringe vores energiforbrug, fastslår Jesper Kjær Jensen, Teknisk chef hos Idealcombi, og fortsætter,

– I sager som denne, hvor man åbner op for virksomhedsfølsomme oplysninger og lukker en fremmed ind i det allerhelligste, er det vigtigt at finde én, man har tillid til. Vi kan godt lide, at Skafti kommer og forklarer stille og roligt, hvordan tingene er. Han taler lige ud af posen og er meget reel. Det gælder også hans priser. Vi fik en fast og ikke mindst fornuftigt pris, hvormed vi vidste, at der ikke ville opstå nogen ekstra omkostninger.

Efterfølgende er Idealcombi certificeret efter ISO 14001 og opfylder energikravene til Punkt 4.4.3 i ISO 50001, hvormed virksomheden ikke længere behøver at udføre de opfølgende energisyn. Jesper Kjær Jensen understreger dog, at de energiprojekter, der kommer fremadrettet, også kommer til at inddrage ProEnergi.

– Det er rigtig godt for os at have et sted, hvor vi ved, vi kan søge viden, og hos én vi har tillid til. At vi samtidig kan løfte røret, uden der følger en kæmpe regning, er rigtig meget værd, fortæller Jesper Kjær Jensen.

RING TIL OS

Hold øje med hvornår puljen åbner næste gang på SparEnergi.dk.